Etusivulle
Tavoitteet ja tulokset
Alumnit ja mentorointi
Tutorointi
Alaa valitseville
Alan tutkimusta
Sukupuoli ja oppiminen
Naisia alallaYhteistyökumppanit
Yhteys
Sivukartta
Tutorointi

< Tutorointi

Tutorin tehtävät

Tutorin tehtävänä on ensisijaisesti motivoida opiskeluun sekä olla kiinnostunut ja välittää opiskelijasta ja hänen opintojensa etenemisestä. Motivoinnin apukeinona on mm. kertoa mihin perusaineita kuten matematiikkaa ja fysiikkaa käytetään. Esimerkit mm. oman labran hankkeista. Tärkeätä on myös vilauttaa tulevaisuuden näkymää, sitä mikä minusta isona tulee. Tässä voi hyödyntää esim. omien opiskelukavereiden tarinoita, ekscursioita ym. ( Asia tärkeä, keinoja ja ideoitava pohdittava vielä monta kertaa) Opiskelijasta välittäminen tarkoittaa sitä, että kuuntelee, on kiinnostunut ja pyrkii tarvittaessa sekä tukemaan häntä että opastaa hakemaan apua ongelmatilanteissa.

Tutor esittelee

osastoa, sen organisaatiota (osaston hallinto, Tuto, Kot, tiet.neuvosto ym. ) sekä esim. oman labran väen, prof, lab.ins, opintoneuvoja, tutkija, sihteeri. eri labroja, vierailu esim. ainakin kolmeen labraan vuoden aikana opintoja, tutkinnon rakennetta, tutustuttaa opinto-oppaaseen sekä tutkintosäännön joihinkin kohtiin, mm. opiskelijan oikeuksiin

Tutor

Auttaa opintojen suunnittelussa, opintosuunnitelman teossa ja sen päivittämisessä opintojen edetessä. Tutor esitarkastaa opintosuunnitelman. Antaa vinkkejä hyvistä opiskelukäytännöistä, ajankäytöstä, opiskelutekniikasta ja kannustaa opiskelijoita yhdessä oppimiseen esim. opintopiirien muodostamiseen Opastaa opiskelijaa eteenpäin, asiantuntijoille, tiedon lähteille kun tutorin omat tiedot ja aika ei riitä.

Tutor virittää keskustelua insinöörin etiikasta saamansa materiaalin tuella ja käy ryhmässä läpi tutkintosääntöä. Tutor käy jokaisen opiskelijan kanssa ainakin kerran lukuvuodessa henkilökohtaisen kehityskeskustelun, johon on ohjeistusta. Tukea tarvitsevien kanssa käydään 2-4 keskustelua tilanteen mukaan.

Sivun alkuun
Teknillinen korkeakouluEUROOPAN YHTEISÖ - RakennerahastotTeknillinen korkeakoulu